Vandenbempt vergelijkt Hazard met Bale: “Bale heeft echt iets betekend voor Real”

Vandenbempt vergelijkt Hazard met Bale: “Bale heeft echt iets betekend voor Real”

06-06-2023 10:46
3

Peter Vandenbempt blikt terug op de teleurstellende periode van Eden Hazard bij Real Madrid. Vandenbempt spiegelt Hazard zijn situatie aan de eerdere situatie van Gareth Bale bij Real Madrid.

Vandenbempt valt op dat de vergelijking vaak wordt gemaakt tussen Hazard en Bale. “Maar dat klopt langs geen kanten, Bale heeft twee finales van de Champions League meebeslist en een finale van de Copa del Rey tegen Barcelona”, citeert Sporza Vandenbempt.

Vandenbempt meent dat er een wezenlijk verschil is tussen hetgeen wat Bale en wat Hazard Real Madrid hebben gebracht. “Bale heeft echt iets betekend voor Real en alleen in zijn laatste twee seizoenen het uitgehangen”, deelt Vandenbempt.

Volgens Vandenbempt was het bij Hazard op geen moment een succes bij Real Madrid en de analist begrijpt niet waarom Hazard het niet eerder ergens anders is gaan zoeken. "Ik begrijp niet dat iemand die zo graag voetbalt, twee jaar blijft zitten in Madrid terwijl duidelijk is dat je huidige trainer geen beroep op je gaat doen. Waarom is hij vorige zomer of afgelopen winter niet op zoek gegaan naar een andere club?", besluit Vandenbempt.