Eden Hazard naar Westerlo? Dan zal hij toch wat moeten bijtrainen

"Eden Hazard naar Westerlo? Dan zal hij toch wat moeten bijtrainen"

04-06-2023 11:29 Laatste update: 11:39
12

Westerlo heeft zaterdagavond met 2-0 verloren van Cercle Brugge. Jonas De Roeck tilde niet te zwaar aan die nederlaag en besloot met een kwinkslag over Eden Hazard. 

"De eerste helft zag ik twee ploegen die een goed niveau bachten", bennadrukte De Roeck bij Het Nieuwsblad. "Na de pauze wisten we dat Cercle de intensiteit zou verhogen. Toch gaven we weinig kansen weg, maar jammer genoeg valt dan ongelukkig die 1-0. Dat het in het slot nog 2-0 wordt, dat kan gebeuren als je wat meer risico’s neemt en ruimte weggeeft.”

De Roeck kreeg ook nog de vraag of Westerlo mag dromen van Eden Hazard. Die kondigde zaterdag zijn afscheid aan bij Real Madrid en is een goede kennis van voorzitter Hasan Cetinkaya. Die droomde in een eerder interview al luidop over een transfer van Hazard. "In het voetbal kan alles, hé", lacht De Roeck. "Maar dan zal hij toch wat moeten bijtrainen."

Hazard was op zijn zachtst gezegd een floptransfer voor Real Madrid. Sinds zijn komst in 2019 speelde Hazard amper 76 wedstrijden mee. Real Madrid ziet zo meer dan 100 miljoen euro in de vuilbak verdwijnen.