FA Cup finale: Fernandes wil absoluut winnen voor 'beschermende' Ten Hag

FA Cup finale: Fernandes wil absoluut winnen voor 'beschermende' Ten Hag

03-06-2023 12:43

Manchester United-spelmaker Bruno Fernandes laat zich lovend uit over Erik ten Hag. De Portugees wil de Nederlandse manager bedanken voor zijn steun door zaterdag de FA Cup te winnen ten koste van Manchester City.

Fernandes vindt dat hij Ten Hag iets verschuldigd is, nadat hij na de 7-0 (!) nederlaag tegen Liverpool onder vuur kwam te liggen vanwege zijn gedrag. Zo gaf hij onder meer de grensrechter een duw. Ten Hag schaarde zich pal achter zijn 28-jarige aanvoerder en noemde hem 'een inspiratie'.

"Ik weet dat hij heel blij is met hoe ik train, hoe ik speel en de manier waarop ik mijn emoties en passie voor het spel laat zien", zegt Fernandes tegen de BBC. "Hij weet hoe betrokken ik ben. Dat is waarschijnlijk waardoor je soms dingen doet die je niet zou moeten doen. Maar ik zou het team nooit in een kwaad daglicht zetten. Daarom beschermt Ten Hag mij."

"Hij laat zien dat hij je respecteert en beschermt, maar wel altijd met een verwachting. Als je iemand verdedigt, verwacht je iets terug. Hij heeft zijn redenen om je te beschermen." De Portugese international geeft toe dat hij dit seizoen wel een paar keer op kantoor is geroepen bij Ten Hag. "Dan zei hij: dit of dat moet veranderen, ik denk dat je het anders kunt doen."

Manchester United en Manchester City staan zaterdag vanaf 16.00 tegenover elkaar op Wembley.