CPL-speler van het seizoen: Mbokani en ploegmaat kanshebbers, samen met RWDM-pion

CPL-speler van het seizoen: Mbokani en ploegmaat kanshebbers, samen met RWDM-pion

31-05-2023 12:30

Het seizoen in de Challenger Pro League is afgelopen en er kan dus worden gestemd voor de beste speler van het seizoen. De spelers deden daarin hun zegje en kwamen uit bij de volgende genomineerden.

Na een stemronde bij alle spelers in de Challenger Pro League kwamen er tien genomineerden uit de bus, waarvan er uiteindelijk nog drie zijn overgebleven. Thierno Barry en Dieumerci Mbokani van SK Beveren kunnen de prijs in de wacht slepen, terwijl ook Youssef Challouk van RWDM/KV Kortrijk nog een kanshebber is.

De twintigjarige Barry was dit seizoen één van de smaakmakers bij SK Beveren en zorgde er mee voor dat zijn ploeg een grote kans maakte op de titel. Hij scoorde dit seizoen twintig keer in 33 partijen en vormde een koningskoppel met Mbokani, die eveneens genomineerd is. De ex-spits van onder meer Standard, RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC is dan wel al 37 jaar oud, maar toonde bij Beveren nog steeds bijzonder goed te kunnen voetballen. Hij was goed voor zestien doelpunten en acht assists in 24 partijen.

De laatste naam in de top drie is die van de 27-jarige Challouk. De middenvelder werd dit seizoen door RWDM gehuurd van KV Kortrijk en was een bijzonder belangrijke pion bij de Brusselaars met zes doelpunten en tien assists in 27 competitiewedstrijden.

Verder in de top tien krijgen we nog drie spelers van RWDM (Zakaria El Ouahdi, Mickaël Biron en Kylian Hazard) te zien, samen met twee pionnen van K. Beerschot V.A (Ryan Sanusi en Thibaud Verlinden) en ook één van Club NXT (Chemsdine Talbi) en eentje van Jong Genk (Tuur Rommens).