OFFICIEEL: KV Mechelen heeft het al gezien met Da Cruz, terugkeer naar Italië

OFFICIEEL: KV Mechelen heeft het al gezien met Da Cruz, terugkeer naar Italië

30 mei - 20:38
1

KV Mechelen is al enkele weken klaar met voetballen, waardoor het in alle rust kan toewerken naar het komende seizoen. Alessio Da Cruz past niet meer in die plannen. De Nederlander verlaat ons land na één seizoen al weer voor Italië. Daar tekende hij bij Feralpisalo.

De Mechelaars maken het nieuws dinsdagavond bekend via hun website. Da Cruz was pas vorige zomer neergestreken onder de Sint-Romboutstoren, nadat hij de overstap maakte van Piacenza, ook al uit de Serie B. Als Kakker wist hij echter niet te overtuigen. In de Jupiler Pro League mocht Da Cruz wel 23 keer in de basis starten, maar daarin kon hij zelden bekoren. Met vier doelpunten en drie assists kon hij wel enkele statistieken afleveren.

Niettemin komt het vertrek van Da Cruz niet als een verrassing, te meer omdat zijn voorbije parcours al aan alle criteria van een jobhopper beantwoordde. Feralpisalo wordt al zijn twaalfde (!) werkgever sinds 2015. Achtereenvolgens stond hij op de loonlijst bij FC Twente, Dordrecht, Novara, Parma, Spezia, Ascoli, Sheffield Wednesday, FC Groningen, Santos Laguna, Piacenza en recent dus KV Mechelen.

Feralpisalo is overigens een nieuwkomer in de Serie B. Dit seizoen wist het promotie af te dwingen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s