Verbruggen (Anderlecht) geselecteerd voor EKU21, Meijer (Club Brugge) valt af

Verbruggen (Anderlecht) geselecteerd voor EKU21, Meijer (Club Brugge) valt af

29-05-2023 17:12
2

Bart Verbruggen haalde de selectie van Oranje niet, maar de doelman van RSC Anderlecht gaat wel met de U21 van Nederland naar het EK. De doelman zat overigens in de voorselectie van Ronald Koeman, maar haalde het aldus net niet.

Hetzelfde geldt voor Brian Brobbey van Ajax. De twee spelers zaten in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar vielen allebei af. Bondscoach Van de Looi baalt van de afwezigheid van Frimpong, die bedankt voor het EKU21. "Hij koos ervoor om zich, nadat hij niet geselecteerd was voor het Nederlands elftal, niet beschikbaar te stellen voor Jong Oranje. Voor ons is dit natuurlijk erg jammer, maar ik denk ook zonder Frimpong een prima selectie over te houden voor het EK."

Bjorn Meijer (Club Brugge), Mitchel Bakker, Jay Gorter (Aberdeen FC), Dirk Proper (NEC) en Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen) vallen af. Bakker meldde zich aanvankelijk zelf af, maar toen hij zich weer aanmeldde had Van de Looi al andere keuzes gemaakt. Jong Oranje speelt op het EK in Roemenië en Georgië en zit in de groepsfase met gastland Georgië, België en Portugal.

De definitieve selectie van Jong Oranje: 
Keepers: Jasper Schendelaar (PEC Zwolle), Bart Verbruggen (RSC Anderlecht), Kjell Scherpen (Vitesse)
Verdedigers: Devyne Rensch (Ajax), Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion FC), Ian Maatsen (Burnley FC), Sepp van den Berg (FC Schalke 04), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg)
Middenvelders: Kenneth Taylor (Ajax), Sven Mijnans (AZ), Wouter Burger (FC Basel), Ryan Gravenberch (Bayern München), Quinten Timber (Feyenoord), Ludovit Reis (Hamburger SV)
Aanvallers: Brian Brobbey (AZ), Joshua Zirkzee (Bologna FC), Crysencio Summerville (Leeds United FC), Elayis Tavsan (NEC), Thijs Dallinga (Toulouse FC), Million Manhoef (Vitesse)