Genk overleeft in Brugge en speelt om titel: Niet beste wedstrijd van onze kant

Genk overleeft in Brugge en speelt om titel: "Niet beste wedstrijd van onze kant"

28-05-2023 23:40
5

KRC Genk mag blijven dromen van een vijfde landstitel uit de clubgeschiedenis. Een zege bij Club Brugge volstond daarvoor, al werkten de bezoekers een eerder matige wedstrijd af. Dat maakt de vreugde na de 1-3 er niet minder om, ook niet bij Patrik Hrosovsky

Ook de Slowaakse middenvelder moest toegeven dat Genk niet bepaald in de wedstrijd zat. Het titelverhaal leek ten einde, totdat hij zelf het heft in handen nam en de cruciale 1-2 op het bord schoot. "Het was een belangrijk doelpunt, want het was niet de beste wedstrijd van onze kant. We hebben al vaker beter gespeeld en niet gewonnen", weerlegt Hrosovsky de kritiek meteen bij Sporza.

Voor het overige vielen de meeste kansen aan de kant van Club Brugge. De thuisploeg scoorde ook dankzij een kopbaldoelpunt van Hans Vanaken. Niet voor het eerst kwam Genk in de problemen op stilstaande fases. "Dat deed ons een beetje pijn", bekent Hrosovsky. "Ze hebben veel grote spelers en kregen veel corners. 

Het scenario op de slotspeeldag lijkt wel geschreven door Alfred Hitchcock in zijn grootste dagen. "Dat heb ik ook nog nooit meegemaakt", glimlacht Hrosovsky. "Het wordt leuk voor de fans, en ook voor ons als spelers. Dat zijn de wedstrijden die je wil spelen. Ik kijk ernaar uit."