Club kan Antwerp en Union geen dienst bewijzen: Meer balbezit en veel kansen

Club kan Antwerp en Union geen dienst bewijzen: "Meer balbezit en veel kansen"

28-05-2023 22:28
26

Ook na vijf speeldagen in de Champions' Play-Off blijft Club Brugge op één zege steken. Tegen KRC Genk liep het tegen haar vierde nederlaag aan: 1-3. Tot tien minuten voor tijd had Blauw-Zwart een punt in handen, maar uiteindelijk moest de thuisploeg toch nog het onderspit delven.

Club Brugge had eigenlijk het betere van het spel, en dat zonder sterkhouders als Clinton Mata en Noa Lang. "Ondanks de vele geblesseerden hebben we ons opnieuw strijdvaardig getoond. We hadden meer balbezit dan Genk en creëerden veel kansen, maar de efficiëntie ontbrak", vat De Mil het duel samen op zijn afsluitende persconferentie.

Hoewel hij dus best tevreden was over de prestatie van zijn manschappen, zag De Mil nog te veel pijnpunten. "We kregen ook te gemakkelijk doelpunten tegen. Dan wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen", wijst hij onder meer naar de verdediging. Club Brugge heeft al even niets meer om voor te spelen in de Champions' Play-Off. Op de slotspeeldag trekt het naar Union, waar het misschien een bevoorrechte getuige kan zijn van een Brussels titelfeest.