Boskamp ziet Club Brugge verkeerde keuze maken: Kan Deila zich niet permitteren

Boskamp ziet Club Brugge verkeerde keuze maken: "Kan Deila zich niet permitteren"

27 mei - 17:00
10

Bij Club Brugge besloot men om met Ronny Deila in zee te gaan, die de voorkeur kreeg op Karel Geraerts. Een verkeerde beslissing, oordeelt Johan Boskamp.

De Nederlandse analist begrijpt wel dat Club Brugge heeft gekozen voor Deila, maar had toch liever Geraerts naar Club Brugge zien verhuizen. “Ze hebben gekozen voor ervaring, maar persoonlijk vind ik dat ze beter Karel Geraerts hadden gehaald", zegt hij in Het Belang van Limburg.

"Hij heeft een heel constant seizoen gedraaid bij Union, in de competitie en Europees. En zijn kleine kern is nog steeds de fitste van ze allemaal", gaat Boskamp verder. "Deila was toch eerder een verhaal van hoge pieken en diepe dalen bij Standard. In zijn laatste weken speelden ze daar als een krentenbolletje. Dat verval heeft Union onder Geraerts nooit gekend. Bij Club gaat hij zich dat niet kunnen permitteren", besluit hij.

Geraerts was ook één van de grootste kandidaten om de nieuwe coach van Club Brugge te worden en zat meermaals samen met het bestuur van Blauw-Zwart, dat uiteindelijk toch voor Deila koos.