Meunier over toekomst: “Een terugkeer naar België kan, maar…”

Meunier over toekomst: “Een terugkeer naar België kan, maar…”

27-05-2023 15:12
15

Thomas Meunier speelt amper nog bij Borussia Dortmund. De rechtsback kan wel kampioen spelen en sprak met Het Nieuwsblad over zijn toekomst.

Meunier komt amper nog aan minuten bij Dortmund. “Maar de jongste tijd is het voor mij zelfs moeilijk geworden om nog op de bank te zitten. De club heeft op die manier een signaal gegeven dat we straks, na het seizoen, misschien eens samen moeten denken of ik hier nog een toekomst heb. Ik lig nog een jaar onder contract.”

Een vertrek lijkt het meest logische. “Wellicht is het ook beter voor de club om mijn zware salaris kwijt te zijn. Ik heb gegeven wat ik kon — ik wil dat nog een jaar doen — maar als onze wegen scheiden, moeten we allebei water in onze wijn doen en de logica van vandaag respecteren. Het probleem is dat er een dozijn spelers hier in hetzelfde parket zitten.”

België of buitenland?
Meunier heeft nog ambities. “Mijn ultieme droom blijft de Premier League. In mijn situatie lijkt me Engeland ook nog mogelijk. Daarom moet ik eruit komen met de club. Afgelopen zomer was FC Barcelona nog geïnteresseerd. Dortmund heeft in de laatste week van augustus hun bod geweigerd omdat er geen back-up was.”

Toch zou een terugkeer naar België ook bij de opties behoren. “Dat zou me ook bevallen. Onze kinderen naar het Nederlandstalige onderwijs laten gaan. Nu spreken ze Duits en dat is geweldig om te horen. In die mate zelfs dat als onze oudste mij aan de telefoon hoort, zegt dat mijn Duits op niets lijkt. Maar het zal ervan afhangen wat zich aandient. Er zijn veel clubs in Europa die deze zomer een goeie rechtsachter nodig hebben.”