Mourinho na puntenaftrek Juventus: Voor mij is dit één grote grap

Mourinho na puntenaftrek Juventus: "Voor mij is dit één grote grap"

23 mei - 12:02
23

José Mourinho vindt het lachwekkend en belachelijk dat Juventus uitgerekend nu een nieuwe puntenstraf heeft gekregen van de Italiaanse voetbalbond. De Portugese coach van AS Roma denkt dat de straf negatief zal uitpakken voor de Serie A.

Juventus moest woensdagavond, na uitspraak van de rechter, tien punten inleveren wegens frauderen met de boekhouding. Hierdoor zakt de club uit Turijn van plek twee naar plek zeven. "Voor mij is dit één grote grap, omdat dit besloten wordt terwijl er nog maar twee wedstrijden te spelen zijn. Dit gaat ons allemaal aan", aldus Mourinho na afloop van de wedstrijd tegen Salernitana (2-2).

Volgens de oefenmeester heeft Juventus de tien punten verdiend. "Ik voel me slecht voor hen. Om eerlijk te zijn beïnvloedt deze puntenstraf de competitie. Als ze dit voor de wedstrijd tegen Monza of Bologna hadden gezegd, zouden we anders naar de competitie hebben gekeken. Dan hadden we alles op de Europa League gezet." Roma staat in de finale van de Europa League en strijdt in de Serie A nog voor een top vier-klassering.

Juventus staat door de puntenstraf momenteel op de zevende plaats in de Serie A met 59 punten. AS Roma staat op plaats zes en heeft slechts één punt meer. De eerste zes plaatsen zich voor Europees voetbal. Voor de ploeg van Massimiliano Allegri is er nog een ontsnappingsroute naar de Conference League. Dan moet Internazionale in de finale van de Coppa Italia winnen van Fiorentina.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie