Allegri over puntenstraf Juventus: Het is niet rechtvaardig. Het is abnormaal

Allegri over puntenstraf Juventus: "Het is niet rechtvaardig. Het is abnormaal"

23 mei - 08:35
7

Bij Juventus is vol verbijstering gereageerd op de puntenstraf die de club alsnog heeft gekregen. Trainer Massimiliano Allegri is woedend en liet dat na de nederlaag tegen Empoli (4-1) van maandagavond blijken. 

Allegri stond afloop voor de camera’s van DAZN, waar hij zijn grote onvrede uitte. "Elke keer weer als we ons oprichten, duwen ze ons omlaag. Het gaat de hele tijd heen en weer, maar beslis eens voor alijt." Juventus kreeg in totaal tien punten mindering, terwijl een eerdere puntenstraf nog werd ingetrokken. Champions League-voetbal is nu in ieder geval echt uit zicht.

Allegri, die de straf met Juventus kreeg vanwege chaos in de boekhouding, vindt de straf ook totaal uit verhouding. "Het is niet rechtvaardig. Het is abnormaal. Ze spelen al sinds januari een spelletje met ons. Het mentale gedeelte is cruciaal in het voetbal. Onder de gegeven omstandigheden hebben we er alles aan gedaan. Dit is een surrealistische situatie. Vijftien minuten voor de aftrap sta je tweede, maar zodra je begint sta je weer zevende. Dan moet je even naar lucht happen."

"Een gebrek aan respect voor spelers en coaches", vervolgt Allegri zijn tirade. "Ongelooflijk, het is gewoon ongelooflijk. Dit is een marteling. Ik wilde dat ze het twee maanden geleden hadden verteld. Als we toen wisten dat we vergiftigd zouden worden, zouden we het tenminste weten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s