Butez over spel van Antwerp: “Team met de beste verdediging wint de titel”

Butez over spel van Antwerp: “Team met de beste verdediging wint de titel”

20 mei - 13:32 Laatste update: 13:16
2

Jean Butez is een van de absolute sterren in het elftal van Antwerp. De ploeg van Mark van Bommel staat garant voor een ijzersterke verdediging en wees maar zeker dat Butez daar ook voor iets tussen zit. De doelman van Antwerp gaat in gesprek met RTBF

Er wordt Antwerp af en toe verweten dat het soms wat vloeiender mag zijn, al zou dat misschien wel eens ten koste van de clean sheets kunnen zijn. In een interview met RTBF geeft Butez al snel aan dat die stelling je reinste flauwekul is. "Wie zegt dat Antwerpen geen sexy spel speelt, zeg ik dat we integendeel 'crazy sexy' zijn! Kijk naar het enthousiasme van de fans. Genk heeft misschien een sterkere aanvalskracht... maar uiteindelijk zijn het de drie punten die tellen”, geeft Butez aan. 

“Ik herinner me Lille, mijn favoriete club: toen ze de titel wonnen, maakten ze geen doelpunten en ze scoorden het nodige doelpunt. De rest is collectieve kracht en vooral defensieve soliditeit... Als je de doelpunten analyseert die in deze Play-Offs zijn gescoord, komen de meeste uit stilstaande fases”, analyseert Butez. 

“Ik hou van set-pieces. Het is een kans om een bal in de lucht te vangen, een reflexmatige redding te verrichten of zelfs een rebound voor te bereiden voor een snelle tegenaanval”, gaat Butez verder. “Het is waar dat we bij Antwerp meer doelpunten maken in de omschakeling dan in de opbouw, het is ons spel dat dat wil... maar in de meeste Europese competities is het team dat tot kampioen wordt gekroond, het team met de beste verdediging.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie