Verhuurbedrijf Genk: Limburgers zijn niet tuk op verhuren en Toma bewees waarom

Verhuurbedrijf Genk: Limburgers zijn niet tuk op verhuren en Toma bewees waarom

19 mei - 09:30 Laatste update: 21:32
2

Nu ook het einde van de Play-Offs met rasse schreden nadert, is het tijd voor de Belgische topclubs om hun balans op te maken. Zo leenden zij dit seizoen een heleboel spelers uit, nu eens als uitstalraam, dan weer om de nodige progressie te boeken. VoetbalPrimeur.be stelt een rapport op voor elk van die huurlingen. In deze vierde aflevering: verhuurbedrijf KRC Genk, eigenlijk een eenmanszaak.

Bastien Toma (Paços Ferreira)
Zijn Portugese doortocht liep vroegtijdig op een sisser af. Eind januari riep Genk de spelmaker, die bij Paços nooit zijn stempel kon drukken, al terug. Misschien maar goed ook, want de voorbije maanden beleefde de voorlaatste uit de Primeira Liga een ware zwanenzang. Met die muizenissen hoeft Toma alvast niet meer rond te lopen. Toch zal hij evenmin tevreden zijn met de huidige gang van zaken. In de terugronde werd hij immers uitsluitend gebruikt bij ... Jong Genk. Daar was de 23-jarige Zwitser als vaste pion op het middenveld wel van grote waarde. Dankzij onder meer drie doelpunten hield Toma de beloften van Genk in de Challenger Pro League. 

Statistieken competitie: 4 basisplaatsen, 424 minuten, 0 doelpunten, 0 assists 

Conclusie
Momenteel heeft Genk geen enkele huurling elders gestald, dat op zich is al een opmerkelijke vaststelling. Blijkbaar gelooft het bestuur niet bepaald in die formule. De mislukte uitleenbeurt van Toma zal die gedachtegang enkel gesterkt hebben. In het geval van jeugdige spelers die nog wat groen achter de oren zijn, lijkt Jong Genk de voorkeur te genieten op een extern avontuur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s