West Ham United haalt finale Conference League na zege op AZ

West Ham United haalt finale Conference League na zege op AZ

18-05-2023 22:55 Laatste update: 22:56
16

West Ham United zit in de finale van de Conference League. In Alkmaar werd het 0-1 tegen AZ. Invaller Pablo Fornals deed AZ de das om in de slotfase.

De eerste helft gaf toch een anders beeld dan het heenduel. AZ had veel de bal, wat enigszins strookte met het spelbeeld in Londen, maar echte kansen kregen de Alkmaarders niet. Het aanvalsspel was nog wat onwennig en ook nadat het tempo omhoog ging werd dat niet meer. De grootste kans was voor Lucas Paquetá. De Braziliaan van West Ham United mikte een bal op de paal.

In het tweede bedrijf lukte het de Alkmaarders een stuk beter om effectief te zijn. Langzaam maar zeker kwamen er meer kansen voor de ploeg van Pascal Jansen, maar onder andere Vangelis Pavlidis en Van Brederode wisten het nog niet af te maken. Aan de andere kant deed ook Declan Rice dat bijvoorbeeld niet, waardoor het lang 0-0 bleef. Maar in de slotfase was het Pablo Fornals die met een enorme moker de genadeklap uitdeelde voor AZ.

AZ kende een geweldig seizoen in de Conference League waaronder een penaltythriller tegen Anderlecht, maar na een bloedstollende halve finale is het avontuur voorbij. Nu bleek West Ham United toch een maatje te groot.