Groot compliment voor Onana: 'Hij behoort tot 5 beste keepers ter wereld'

Groot compliment voor Onana: 'Hij behoort tot 5 beste keepers ter wereld'

18-05-2023 16:36
5

Niemand minder dan Gianluigi Buffon steekt de loftrompet over Andre Onana. Volgens de Italiaanse legende, die momenteel uitkomt voor Parma, behoort de ex-Ajacied zelfs tot de vijf beste keepers ter wereld.

Onana bereikte dinsdag de finale van de Champions League met Internazionale. I Nerazzurri rekenden af met stadgenoot AC Milan, waar met Mike Maignan ook een uitstekende keeper tussen de palen staat. "Maignan liet vorig jaar al duidelijk zien wat hij kan. Het is zeker geen verrassing dat hij zulke goede reddingen maakt", begint de 45-jarige Buffon in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Maar ook Onana kan de 174-voudig Italiaans international bekoren. De Kameroener hield dit seizoen al acht keer de nul in het miljardenbal, een record. "Onana maakte vanaf het begin duidelijk dat hij brede schouders heeft, want het shirt van Inter kan zwaar wegen. Bovendien is het niet niets om te concurreren met Samir Handanovic. Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat beiden momenteel tot de vijf beste keepers ter wereld behoren."

Onana kwam in 2022 transfervrij over van Ajax. Hij wordt de laatste weken in verband gebracht met een transfer naar Chelsea, maar de Milanezen willen hem niet verkopen. Eerst zal de 27-jarige sluitpost sowieso nog met Inter de finale van de Champions League spelen tegen Manchester City.