Orban schiet alle records van de tabellen, enkel Haaland blijft Gent-sensatie voor

Orban schiet alle records van de tabellen, enkel Haaland blijft Gent-sensatie voor

15-05-2023 23:18
11

Gift Emmanuel Orban zette KAA Gent afgelopen weekend haast in zijn eentje op weg naar een 0-4-zege bij Cercle Brugge. Op Jan Breydel lukte de sensatiespits al zijn derde hattrick in Gentse loondienst. Het lijken wel Haalandiaanse cijfers. Die vergelijking blijkt zelfs helemaal niet zo ver gezocht ...

Zelden is een wintertransfer zo'n schot in de roos gebleken als die van Orban naar Gent. Vanuit de Noorse tweede klasse naar de subtop van het Belgische voetbal, voor de Nigeriaan was er absoluut geen aanpassingsperiode nodig. Dankzij zijn hattrick tegen Cercle loopt hij nu perfect één op één: negentien wedstrijden, negentien doelpunten.

Over alle Europese velden heen loopt er slechts één speler rond die die cijfers kan overtreffen. Wie anders dan Erling Braut Haaland? Sinds Orban zijn debuut vierde voor De Buffalo's, op 11 februari was dat, slaagde enkel het Noorse wereldwonder van Manchester City erin om vaker dan negentien keer te scoren. De teller van Haaland staat sindsdien op 21. Orban heeft nog drie duels om daar iets aan te veranderen.