Michael Jordan inspireerde Brighton tegen Arsenal en Trossard

Michael Jordan inspireerde Brighton tegen Arsenal en Trossard

15-05-2023 17:23
2

Brighton & Hove Albion-manager Roberto De Zerbi heeft in aanloop naar de kraker tegen Arsenal beelden getoond aan zijn spelers van voormalig basketballer Michael Jordan. Dat sorteerde effect: The Seagulls versloeg de titelpretendent met 0-3.

Dat vertelt Deniz Undav, die ook scoorde in het duel, aan The Daily Mail. "We hebben met z'n allen naar een filmpje van Michael Jordan gekeken om te zien hoe hij zichzelf voor iedere wedstrijd motiveerde. We zagen die beelden van Michael Jordan na onze nederlaag tegen Everton en ik denk dat dat een goed idee was. We hebben tegen Arsenal laten zien dat we mentaal sterk zijn."

De Zerbi zelf was ervan overtuigd dat de beelden zijn team konden helpen. Naast Undav vonden Julio Enciso en Pervis Estupiñán het net in het Emirates Stadium. "Het is mijn taak als manager om mijn ideeën over te brengen op de ploeg en een zekere mentaliteit in de ploeg te brengen. Vooral mentaal kunnen we nog stappen maken. Ik hou niet eens van basketbal, maar ik hou van de mentaliteit van kampioenen, ook in andere sporten."

De beelden van Michael Jordan hebben gewerkt, Arsenal en Rode Duivel Leandro Trossard werden met maar liefst 0-3 aan de kant gezet. Voor Trossard was dit een extra beladen weerzien tegen zijn oude ploeg Brighton. Het wordt voor Arsenal nu wel een erg lastige opgave om het Manchester City van Kevin De Bruyne nog in te halen. Manchester City ligt vier punten voor en heeft een wedstrijd minder gespeeld.