Textor over doelen RWDM: Vlug een titel veroveren op het allerhoogste niveau

Textor over doelen RWDM: "Vlug een titel veroveren op het allerhoogste niveau"

15-05-2023 07:40 Laatste update: 08:16
9

RWDM is volgend seizoen Jupiler Pro League-club. De club die onder de hoede staat van de kapitaalkrachtige Amerikaan John Textor werd kampioen en is niet van plan het daarbij te laten zitten. Mister Textor sprak zich uit over de volgende doelen van de Brusselse club.

"Euh, wat Brighton deed met Union — promoveren en meteen meedoen voor de titel — dat gebeurt once in a lifetime", vertelde de Amerikaanse zakenman aan Het Nieuwsblad over de bijzondere prestatie van Union SG destijds.

"Ik hoop wel dat we snel stijgen in het klassement en vlug een titel veroveren op het allerhoogste niveau", zei Textor, die hoopt dat RWDM de prestatie van Union enigszins kan evenaren.

"Volgend seizoen af en toe voor een shock zorgen door een topclub te kloppen zou al heel mooi zijn", vertelde Mister Textor over de eerste stappen richting een uiteindelijke kampioenschap van RWDM.

"Nu krijg ik zelfs de kans om Union-baas Tony Bloom twee keer op een jaar te tergen", aldus de Amerikaan die wees op de rivaliteit tussen de engelse clubs Brighton en Crystal Palace, waar Tony Bloom en John Textor respectievelijk eigenaar van zijn.

KRC Genk ging afgelopen zondag onderuit tegen Union (3-0). Union strijdt in de Play-Offs ook tegen koploper Royal Antwerp FC en tegen Club Brugge.