Antwerp wint in de absolute slotfase tegen Club Brugge in kolkende Bosuil

14-05-2023 15:30 Laatste update: 15:37
139

Royal Antwerp FC ontving als koploper rivaal Club Brugge op de Bosuil. De ploeg weet in de absolute slotfase te winnen van Club Brugge met 3-2 via het bevrijdende doelpunt van Vermeeren. Voor Antwerp was dit een cruciale wedstrijd om op voorsprong te blijven ten opzichte van Union SG en KRC Genk. Club Brugge speelde vooral voor eerherstel doordat de ploeg ver achterop is geraakt in de Champions’ Play-Offs.

Na het startsignaal in een kolkende Bosuil, was het bijna direct raak voor Club Brugge. Noa Lang, werd gelijk uitgefloten en leverde binnen twee minuten een fraaie assist af op Mata. Mata werkte de bal bij de tweede paal binnen en zo kwam Club Brugge direct op voorsprong.

Club Brugge begon sterker aan de wedstrijd dan Antwerp, de ploeg van hoofdtrainer Rik De Mil liet zien dat ze hier niet voor spek en bonen kwamen. Club Brugge bleef de gevaarlijkste ploeg en via een corner getrapt door Lang kwam aanvoerder Hans Vanaken tot scoren. Vanaken kopte de bal met een stuit tegen het net aan en kroonde zichzelf op deze wijze tot all-time-topscorer in de Champions’ Play-Offs.

Hoofdtrainer Van Bommel greep in de 30e minuut in door Mandela Keita te wisselen, Calvin Stengs kwam voor hem het veld binnen. Club Brugge stond als een huis en Antwerp wist maar weinig kansen te creëren.

Toch was het Antwerp dat zichzelf terug knokte in de wedstrijd. Topscorer Janssen zag de bal in de kluts voor zijn voeten belanden en wist in de 37e minuut knap het net te vinden namens Antwerp. Janssen bracht op deze manier de spanning terug in de wedstrijd. Het rustsignaal klonk bij een zeer boeiende eerste helft.

Het was Club Brugge dat wederom het beste uit de kleedkamers kwam. De ploeg toonde zich bedrijvig en stichtte direct gevaar voor het doel van Antwerp. Na tien minuten kroop Antwerp weer meer uit zijn schulp en ging de ploeg van Van Bommel nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker.

Het is Antwerp dat rond de 70e minuut steeds fanatieker kwam opzetten om de gelijkmaker te forceren. De koploper werd steeds gevaarlijker en de gelijkmaker hing in de lucht. In de 86e minuut was het zover, invaller Gyrano Kerk kwam goed door via de linkerkant en trapte de gelijkmaker binnen voor Antwerp.

Na de 90e minuut werd er maar liefst zes minuten blessuretijd toegevoegd aan de wedstrijd. Het is Vermeeren die het deed namens Antwerp, het talent zorgt in de absolute slotfase voor de drie punten. Antwerp wint van Club Brugge.