Basisplaatsen voor Origi en Saelemaekers, maar AC Milan verliest bij laagvlieger

Basisplaatsen voor Origi en Saelemaekers, maar AC Milan verliest bij laagvlieger

13-05-2023 20:53 Laatste update: 21:00

AC Milan heeft na de nederlaag in de Champions League ook zaterdag geen indruk kunnen maken in het duel met Spezia. De laagvlieger won in eigen huis met 2-0 van de Rossoneri en zet daarmee een belangrijke stap richting mogelijk lijfsbehoud.

Milan ging woensdag met 0-2 onderuit in de halve finale van de Champions League tegen Inter en moest het zaterdag weer in de Serie A laten zien. Bij de thuisploeg begonnen Divock Origi en Alexis Saelemaekers in de basis. Spezia, de huidige nummer achttien van de competitie, liep echter in het laatste kwartier met de overwinning ervandoor. Przemysław Wiśniewski en Salvatore Esposito (de broer van ex-Anderlecht-speler Sebastiano Esposito) zorgden voor de enige doelpunten in het duel. Na 64 minuten kwam Charles De Ketelaere Saelemaekers vervangen. Aster Vranckx bleef de hele match op de bank. 

De ploeg van Stefano Piolo loopt dure punten mis in de competitie en blijft op de vijfde plaats steken. Het verschil met nummer twee Juventus bedraagt vijf punten. De Milanese club mag het dinsdag in de stadsderby opnemen tegen Inter in de halve finale van de Champions League. De ploeg moet daarmee de 0-2 achterstand zien weg te werken. 

Voor Spezia kan de overwinning niet op een beter moment komen. Door de driepunter voegt de nummer achttien zich naast nummer zeventien Hellas Verona, dat alleen een beter doelsaldo heeft.