'Hazard overweegt steeds meer om na Real-contract gewoon op pensioen te gaan'

'Hazard overweegt steeds meer om na Real-contract gewoon op pensioen te gaan'

09-05-2023 11:37
13

Het is inmiddels een publiek geheim dat Eden Hazard zijn (lucratieve) contract bij Real Madrid liefst van al wil uitdienen. Ondanks de schaarse speelminuten hoopt onze landgenoot tot midden 2024 bij De Koninklijke aangesloten te blijven. De kans bestaat dat hij er daarna gewoon mee ophoudt.

Volgens het Spaanse Relevo denkt Hazard er steeds harder over na om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. Dat zou dan moeten gebeuren in de zomer van 2024, aan het einde van zijn vette verbintenis in Madrid. De gevallen wereldster komt al tijden niet meer voor in de plannen van Carlo Ancelotti. Toch verklaarde Hazard na de gewonnen Copa del Rey, waarin hij opnieuw geen rolletje te vervullen kreeg, dat hij verkiest om in Madrid te blijven.

Hazard woont graag in de Spaanse hoofdstad en bovendien heeft zijn familie het er uitstekend naar zijn zin. Relevo omschrijft hem zoals bekend als een ware familieman, die in de kleedkamer van Real eigenlijk 'met niemand een echte band heeft'. Ook met Ancelotti is de relatie eerder koeltjes, ook al heeft Hazard respect voor zijn beslissingen. Hoe dan ook lijkt de loopbaan van Hazard gewoonweg uit te doven.

De grote ambitie om nog ergens zijn oude niveau terug te vinden, is er niet meer, weet Relevo. Een overstap naar het Midden-Oosten of de Verenigde Staten dan? Vanuit die oorden waait er af en toe wel wat interesse over, maar concrete aanbiedingen zijn er nog nooit gekomen. En dus overweegt Hazard om volgend jaar op pensioen te gaan. Eerder trok hij al de stekker uit zijn carrière als Rode Duivel. Aan het einde van zijn contract bij Real zou Hazard 33 jaar zijn.