De Bruyne en City kennen geen problemen met Leeds, Chelsea pakt nog eens punten

06-05-2023 18:00
1

Manchester City kende zaterdag weinig problemen met Leeds United en heeft ook de laatste inhaalwedstrijd gewonnen. The Citizens zijn met vier wedstrijden te gaan de gedoodverfde favoriet om de Premier League te winnen. Chelsea nam het op tegen Bournemouth AFC en mag weer eens drie punten bijschrijven.

Mancester City - Leeds United 2-1
Manchester City kreeg zaterdag in eigen huis de kans om de voorsprong op Arsenal te vergroten. Manager Pep Guardiola zette Kevin De Bruyne wederom in de basis. Alle ogen waren aanvankelijk op Erling Haaland gericht, die woensdag zijn 35ste goal maakte, maar het was Ilkay Gündogan die de ploeg op voorsprong bracht. De aanvoerder zorgde acht minuten later zelfs voor de 2-0, een score die een stuk hoger had kunnen uitvallen gezien de kansen van City.

In de slotfase kreeg City nog een strafschop en ging Gündogan voor een hattrick, maar de bal spatte uiteen op de paal. Enkele minuten na de strafschop kwam Leeds uit het niets aan de aansluitingstreffer. Rodrigo haalde uit en zette de 2-1 op het bord, maar de gelijkmaker kwam niet meer. Door de zege staat City vier punten voor op Arsenal met nog vier wedstrijden te gaan. Leeds blijft op plek zeventien steken en staat op punten gelijk met degradatiekandidaat Nottingham Forest.

AFC Bournemouth - Chelsea 1-3
Chelsea heeft zaterdag eindelijk weer eens een overwinning geboekt in de Premier League, gezien de vorige zes wedstrijden onder Frank Lampard verloren gingen. The Blues begonnen als nummer twaalf aan het duel met Bournemouth, dat op punten gelijkstond met de Londense club. Conor Gallagher zorgde binnen tien minuten voor de voorsprong van de bezoekers. De thuisploeg kwam niet veel later echter langszij door Matías Viña.

In de tweede helft bleek Chelsea toch te sterk. In de slotfase waren het Benoît Badiashile en João Félix die de eindstand op 1-3 zetten. Chelsea klimt door de overwinning naar plek elf, Bournemouth zakt naar plek veertien door een zege van Wolverhampton Wanderers.