OFFICIEEL: Vandenbroeck volgt Garrido (ex-Club Brugge) op bij Wydad AC

OFFICIEEL: Vandenbroeck volgt Garrido (ex-Club Brugge) op bij Wydad AC

06-05-2023 19:00

Voor Juan Carlos Garrido (ex-Club Brugge) zit het verhaal bij de Marokkaanse topclub Wydad AC erop. De Spanjaard werd bedankt voor bewezen diensten en zag Wydad AC meteen ook een opvolger aanstellen: onze landgenoot Sven Vandenbroeck.

Op de officiële kanalen kondigde Wydad AC de komt van de 43-jarige Vandenbroeck aan. De voormalige speler van onder andere KV Mechelen en Lierse SK maakte in eigen land geen grote naam als trainer, maar heeft wel verschillende jobs in het buitenland achter de rug.

Na assistent-trainer geweest te zijn bij onder meer Club Africain, Fostiras FC, Niki Volos en Kameroen ging hij in 2018 aan de slag als bondscoach van Zambia. Hij was daarna nog trainer van Simba SC (Congo), FAR Rabat (Marokko) en Ahba Club (Saudi-Arabië). Met Wydad AC volgt voor hem nu een nieuwe uitdaging.

Vandenbroeck moet Wydad AC, waar Didier Lamkel Zé op huurbasis voor uitkwam, aan de titel zien te helpen. De Marokkaanse club staat momenteel op een tweede plek in de stand en telt één punt minder dan leider AS FAR.