Zaroury is geslaagd bij Burnley: Echt dankbaar voor de kans die ik hier kreeg

Zaroury is geslaagd bij Burnley: "Echt dankbaar voor de kans die ik hier kreeg"

06-05-2023 10:32

Na een prachtseizoen heeft Burnley FC zich verzekerd van de promotie naar de Premier League. Wie mee hoopt te schitteren op dat hoogste platform, is Anass Zaroury. Onze landgenoot met Marokkaanse roots behoorde bij zijn eerste kennismaking met het Engelse voetbal meteen tot de uitblinkers.

Zaroury maakte vorige zomer de overstap van Sporting Charleroi naar Burnley. In het kampioenenseizoen van The Clarets mocht de vleugelaanvaller 33 keer opdraven, waarvan 26 keer als basisklant. Daarin scoorde hij onder meer zeven doelpunten. "Ik ben echt dankbaar voor de kans die ik hier heb gekregen", werpt hij onrechtstreeks een bloemetje naar Vincent Kompany. "Het was ook aan mij om te bewijzen waartoe ik in staat ben op het veld. Ik heb het goed gedaan, maar het kan altijd beter. Ik ben klaar voor volgend seizoen."

In dat volgende seizoen treedt Burnley dus aan tussen de kleppers van het Engelse voetbal. "Dat is een grote droom", bekent Zaroury. "Niet alleen voor mij: elke voetballer wil in de grootste competities aan de slag gaan. En de Premier League is volgens mij de beste ter wereld. Ik zal hard moeten werken, maar ik ben er klaar voor."

Aangezien Burnley met overmacht won in de Championship, wordt er ook op het hoogste niveau het een en ander verwacht van de ploeg van Kompany. Is Burnley daar wel klaar voor? Jawel, volgens Zaroury. "Ik heb er erg veel vertrouwen in. Zolang we alles geven op training en doen wat er gevraagd wordt, kunnen we de competitie aangaan. We moeten geconcentreerd blijven."