Broertjes Mmaee en Mercier zien concurrent verliezen en mogen titel vieren

Broertjes Mmaee en Mercier zien concurrent verliezen en mogen titel vieren

05-05-2023 20:33
2

Samy Mmaee,  Ryan Mmaee en Xavier Mercier gaan feestend de nacht in. Vrijdag verloor immers titelconcurrent Kecskeméti TE met het kleinste verschil, waardoor Ferencvárosi TC zich opnieuw de kampioen van Hongarije mag noemen. 

De broertjes Mmaee hebben de dubbele nationaliteit. Ze zijn van Geraardsbergen, maar speelden alle twee al voor de Marokkaanse nationale ploeg. Beide heren hebben een kort verleden bij KAA Gent en Standard. Ryan zat ook nog even bij Waasland-Beveren en Samy bij STVV. De Fransman Mercier liet in de zomer van 2022 Oud-Heverlee Leuven achter zich om te gaan spelen voor Ferencváros.

De drie konden de titel vrijdag vieren vanuit hun luie zetel. Budapest Honvéd FC hielp Ferencváros een handje door met 1-0 te winnen van Kecskeméti TE. Hierdoor blijft Kecskeméti steken op 51 punten en valt Ferencváros bovenaan met 60 punten niet meer in te halen. Voor Ferencváros is het de 34e titel uit de clubgeschiedenis. Het is de vijfde keer op rij dat Ferencváros de Nemzeti Bajnokság weet te winnen.