UPDATE: Guardiola positief over De Bruyne: “Als hij fit is, kan hij spelen”

UPDATE: Guardiola positief over De Bruyne: “Als hij fit is, kan hij spelen”

02-05-2023 17:12 Laatste update: 05-05-2023 17:12
5

Pep Guardiola hoopt snel weer te kunnen beschikken over Kevin De Bruyne. Op een persconferentie gaf de Spaanse oefenmeester een update over de Rode Duivel. Ook Nathan Aké lijkt snel terug te keren.

Belangrijke wedstrijden als het duel met Arsenal en de halve finale FA Cup tegen Sheffield United moest Aké door zijn kwetsuur voorbij laten gaan. Deze werden wel allebei gewonnen door de ploeg van Pep Guardiola. Aké is dus fit genoeg om de halve finale van de Champions League mee te spelen. Daarin zal over twee wedstrijden afgerekend moeten worden met Real Madrid.

Guardiola gaf op zijn laatste persconferentie aan dat het goed gaat met Aké. "Hij heeft gisteren met ons meegetraind en hij voelt zich sterk." Over de fitheid van de eveneens geblesseerde Kevin De Bruyne is Guardiola iets minder positief. "Hij is ook weer aan het bewegen, maar heeft nog niet met het eerste elftal mee kunnen trainen." Woensdagavond kan Aké zijn rentree maken in een thuiswedstrijd tegen West Ham United.

Update: Pep Guardiola gaf op een persconferentie een update over de blessure van Kevin De Bruyne. De volgende tegenstander is Leeds. Tegen Fulham en West Ham was KDB out. Als hij fit is, kan hij spelen", citeert Het Laatste Nieuws Guardiola. "Die tien dagen afwezigheid mogen geen probleem vormen."