Vandenbempt: 'Iedereen bij Antwerp gelooft in eerste landstitel sinds 1957'

Vandenbempt: 'Iedereen bij Antwerp gelooft in eerste landstitel sinds 1957'

01-05-2023 15:40 Laatste update: 15:51
2

Royal Antwerp FC is de winst van de Beker van België nog aan het vieren, maar heeft daar niet lang de tijd voor. De club van trainer Mark van Bommel staat woensdag namelijk alweer tegenover Union SG. Analist Peter Vandenbempt schreef over het sentiment omtrent Antwerp en de titelkansen.

'Met een tweede trofee in vier jaar tijd zetten ze hun heroverde plaats aan de top van het Belgische voetbal nog eens in de verf', schreef Vandenbempt op Sporza over de prestatie van Antwerp die de Great Old op de kaart zette.

'10 keer gewonnen in de laatste 14 competitieduels, een verbluffend defensief rapport met 26 clean sheets', pende Vandenbempt over de indrukwekkende balans van Antwerp tijdens de tweede helft van het seizoen.

'Je zag aan de manier waarop de hele club vierde dat deze beker geen eindpunt is. Iedereen bij Antwerp gelooft immers dat een eerste landstitel sinds 1957 kan', aldus de analist over de hoop en het vertrouwen dat is ontstaan na het sterke seizoen en de bekerwinst van afgelopen zondag.

De Great Old speelt deze week niet alleen tegen Union SG. Na die match van woensdag mag de club van trainer Mark van Bommel zich alweer gaan opmaken voor koploper KRC Genk op zondag.