Memphis maakt indruk bij Atlético met Witsel en Carrasco, 'Hij heeft gewoon alles'

Memphis maakt indruk bij Atlético met Witsel en Carrasco, 'Hij heeft gewoon alles'

01-05-2023 10:45
2

Diego Simeone is lyrisch over Memphis Depay. De Oranje-international viel in tegen Real Valladolid en liet zich gelden met een geweldige treffer. Hij speelde wellicht maar zeventien minuten, maar kreeg toch de meeste complimenten van zijn coach tegenover AS. Bij Atlético stonden landgenoten Yannick Carrasco en Axel Witsel in de basis. 

Atlético won met 2-5 van de Spaanse laagvlieger dankzij de effectieve spitsen. Memphis keerde terug van een blessure en werd de hemel in geprezen door Simeone. "Memphis viel mij het meest op. Wat een wedstrijd van hem. Zijn spel, hij heeft het gewoon. Hij levert steeds meer, ook omdat we steeds meer van hem eisen. Toen hij in de ploeg kwam, werden we veel sterker."

Simeone verklaart zijn keuze voor de invalbeurt van de Nederlandse spits en vervolgt zijn lofzang. "Ik bracht hem om meer diepte toe te voegen aan de ploeg, om meer voordeel te halen uit de ontstane ruimtes. De invalbeurt van Memphis maakte Valladolid duizelig. De diepgang, de power, Memphis heeft gewoon alles. En hij liet precies zien wat we van hem verwachtten", concludeert de Argentijnse hoofdtrainer. Depay bezegelde het lot van Valladolid met een geweldige solo, waarmee hij de stand op 2-5 bracht voor de Madrilenen.

Atlético heeft de stadsrivaal Real Madrid weer in het vizier en het gat tussen de twee en drie van Spanje bedraagt nog maar twee punten.