De Europese tickets: Bekerwinst Antwerp ook goed nieuws voor Union en Club Brugge

De Europese tickets: Bekerwinst Antwerp ook goed nieuws voor Union en Club Brugge

30-04-2023 17:00
4

Bij Royal Antwerp FC viert men na de bekerfinale feest, maar ook de andere ploegen in de Champions' Play-Offs krijgen nu goed nieuws. De bekerwinst van Antwerp heeft namelijk positieve gevolgen voor hun Europees ticket.

Antwerp slaagde er zondag in om de Croky Cup te winnen en daarmee zich ook te verzekeren van een ticket voor de derde voorronde van de Europa League. Niet alleen Antwerp heeft nu een Europees ticket beet, maar ook alle ploegen in de Champions' Play-Offs zijn zeker van Europees voetbal (Genk was dat al door winst van de reguliere competitie, red.).

Door de bekerwinst van Antwerp moet de ploeg die uiteindelijk op de vierde plek eindigt niet langer een finaleduel spelen tegen de winnaar van de Europe Play-Offs. De uiteindelijke nummer vier, momenteel Club Brugge, is al zeker van een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

Daarnaast kan er ook bij de ploegen van de Europe Play-Offs gevierd worden aangezien het halen van een Europees ticket nu toch wat makkelijker is geworden. Nu moet het niet langer voorbij de nummer vier in de stand geraken in een finaleduel, maar is winst van de Europe Play-Offs genoeg om zeker te zijn voor een ticket in de voorrondes van de Conference League.

Antwerp kan zich nog verbeteren
Antwerp heeft al een ticket beet, maar kan dat ticket toch nog flink verbeteren. Als The Great Old uiteindelijk hoger eindigt dan de uiteindelijke derde plek pakt het een ticket voor de voorrondes van de Champions League en verschuiven de tickets voor de andere ploegen.

Bij een tweede plek voor Antwerp gaat de nummer drie naar de derde voorronde van de Europa League en trekken de nummer vier en de winnaar van de Europe Play-Offs richting de tweede voorronde van de Conference Leage.

Verdeling Europese tickets bij huidige stand
Eerste plek: Champions League: derde voorronde
Tweede plek: Champions League: tweede voorronde
Derde plek: Europa League: derde voorronde
Vierde plek: Conference League: tweede voorronde

Winnaar Europe Play-Offs: Conference League: tweede voorronde