Inter met knappe comeback tegen SS Lazio, Napoli nu mogelijk kampioen

30-04-2023 14:47

Internazionale heeft zijn sportieve plicht vervuld in de Serie A. De Milanezen wonnen zondag na een knappe comeback van SS Lazio: 3-1. Daardoor kan Napoli zich later op de dag tot kampioen van Italië kronen.

Napoli maakt al het hele seizoen indruk en dit weekend kan de eerste landstitel sinds 1990 worden veiliggesteld. Daarvoor was de ploeg van Luciano Spalletti wel afhankelijk van Lazio, dat niet mocht winnen in Milaan. Felipe Anderson dreigde na een halfuur roet in het eten te gooien. De Braziliaan zette de Romeinse nummer twee op een 0-1 voorsprong tegen Inter. Uitgerekend Francesco Acerbi, door Lazio verhuurd aan Inter, ging flink in de fout.

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk zorgde Lautaro Martínez voor vreugde in Milaan en Napels. De Argentijnse spits profiteerde na 78 minuten van goed werk van Romelu Lukaku en rondde af: 1-1. De Rode Duivel stelde vervolgens ook Robin Gosens in staat om te scoren: 2-1. Martínez zorgde nog voor het slotakkoord.

Door de zege van Inter barstte het feest ook bij het Stadio Diego Armando Maradona los. Napoli heeft minimaal een gelijkspel nodig tegen Salernitana om zich tot de beste van Italië te kronen.