Concurrent Lang (Club Brugge) maakt indruk bij Oranje: Positieve uitzondering

Concurrent Lang (Club Brugge) maakt indruk bij Oranje: "Positieve uitzondering"

26-04-2023 17:33
1

Noa Lang vqn Club Brugge ziet een concurrent voor een plekje in de nationale ploeg indruk maken. Donyell Malen was één van de weinige positieve uitzonderingen bij de laatste interlandperiode van Oranje, vindt Ronald Koeman. De bondscoach is lovend over de prestaties, die Malen in maart tegen Gibraltar en Frankrijk leverde. Malen speelt vaak als rechtsbuiten, maar kan zowel links als in het centrum uit de voeten.

"Hij kwam na afzegging van Bergwijn, maar hij was één van de weinige positieve uitzonderingen", vertelt de trainer bij Studio Voetbal. Malen speelde 22 minuten mee tegen Frankrijk, waar het Nederlands elftal met 4-0 van verloor en speelde het dubbele aantal minuten tegen het kleine Gibraltar, waar met 3-0 werd gewonnen. 

Malen scoorde zes keer en gaf drie assists in zijn laatste vijf wedstrijden voor Borusssia Dortmund. De goede prestaties bij Die Schwarzgelben komen niet als een verrassing voor Koeman, aangezien hij de aanvaller al langer weer in het oog heeft.

Bij Dortmund speelt Malen op de rechterflank, terwijl hij in het verleden als spits fungeerde. "Hij kan daar spelen, maar ik ben zo ook blij", vertelt Koeman over de positieaanpassing. "Ik heb nu andere keuzes in de spits. Als iedereen aanwezig is, zie ik hem daar niet, maar ik ben blij dat hij als rechtsbuiten speelt", meent Koeman over Malen, die Dortmund afgelopen weekend naar de koppositie van de Bundesliga schoot.