Opvallende waarschuwing Koeman voor Van Dijk: 'Het zal beter moeten'

Opvallende waarschuwing Koeman voor Van Dijk: 'Het zal beter moeten'

24-04-2023 10:14
2

Ronald Koeman zet Virgil van Dijk op scherp in de aanloop naar de volgende interlandperiode van het Nederlands elftal. Zelfs de 31-jarige aanvoerder lijkt niet meer zeker van zijn plek als hij zich niet verbetert bij Liverpool.

Van Dijk worstelt met zijn vorm en is voor Koeman 'nog wel' een basisspeler bij Oranje. "Maar het zal beter moeten", waarschuwt de bondscoach bij Studio Voetbal. "We zijn ruim bedeeld met centrale verdedigers."

Koeman haalde Van Dijk in 2015 naar Southampton. "Ik heb altijd tegen Virgil gezegd: je moet ervan uit gaan dat de speler die naast je staat een fout maakt. Dan moet je kijken: sta ik goed? Schat ik de situatie goed in? En soms moet hij gewoon veel harder en korter het duel inkomen, maar dan houdt hij te veel zijn positie. Dat bespreek ik ook met Virgil."

Tegelijkertijd heeft Koeman wel een idee waar het mindere seizoen vandaan komt. "Virgil is natuurlijk geblesseerd geraakt. Een knieblessure, een spierblessure, vervolgens een WK in november gespeeld... Maar ik denk dat zijn mindere vorm ook te maken heeft met het team waar hij in speelt."