Gent haalde 1 op 18, Club Brugge gaat beter doen”

Gent haalde 1 op 18, Club Brugge gaat beter doen”

24-04-2023 08:59 Laatste update: 10:34
24

Club Brugge heeft het dan toch geflikt. Weliswaar met een beetje geluk, zo'n 45 kilometer verderop. Chef-voetbal van Het Nieuwsblad merkt vooral terug ‘goesting’ op bij de - nog steeds - regerende landskampioen. 

Het was een waar voetbalfeest in het Jan Breydel. De negen doelpunten werden volop gevierd op de tribunes van Club Brugge. Ze knalden er zelf zeven binnen, KAA Gent liet er zelf twee binnen. “De manier waarop zij in een do or die -wedstrijd afrekenden met Eupen, dat in tegenstelling tot KV Oostende nog wel alles te winnen en te verliezen had, toont dat ze na acht maanden sukkelen in de Jupiler Pro League eindelijk de goede vorm te pakken hebben”, analyseert Vandewalle in Het Nieuwsblad. 

“Met Rik De Mil als trainer is de wil er terug, de goesting duidelijk ook”, merkt Vandewalle verder op. Dit feit bewijst volgens de journalist nog maar eens wat een grote vergissing Scott Parker was bij Club Brugge. Vandewalle gelooft wel dat dit ‘succesje’ niemand in Jan Breydel blind mag maken voor het kwakkelseizoen dat Club in eigen land speelde. 

Momenteel bengelt Club Brugge achteraan de stand in PO1. Na puntenhalvering bedraagt de achterstand acht punten op KRC Genk. Volgens Vandewalle te veel om echt een gooi te doen om de titel. “De rol van scherprechter moet blauw-zwart goed liggen. Dat kunnen ze in de huidige vorm met verve doen. KAA Gent haalde in de reguliere competitie 1 op 18 tegen Genk, Union en Antwerp. Club Brugge gaat beter doen.”