Klopp: Firmino is een inspiratie voor zowat alle spelers op die positie

Klopp: "Firmino is een inspiratie voor zowat alle spelers op die positie"

23-04-2023 18:17

Cody Gakpo maakt in zijn eerste maanden bij Liverpool veel indruk op manager Jürgen Klopp. Na wat opstartproblemen heeft de 23-jarige aanvaller zijn draai gevonden op Anfield. Volgens Klopp kan de jonge Nederlander veel opsteken van Roberto Firmino, die deze zomer Liverpool FC verlaat. 

The Reds namen Gakpo afgelopen winter voor maximaal vijftig miljoen euro over van PSV. De Oranje-international veroverde meteen een basisplaats en houdt onder meer Roberto Firmino op de bank. Toch denkt Klopp dat Gakpo kan leren van de Braziliaan. "Ik denk dat Bobby een inspiratie is voor bijna elke speler die op een vergelijkbare positie speelt. Dat is duidelijk", zegt de manager op de clubsite.

Toch is Klopp verrast door hoe goed Gakpo al is. "Cody is 23 jaar, maar was al aanvoerder bij zijn vorige club. Ik had geen idee hoe dat op zo'n jonge leeftijd kan. Maar dan leer je hem kennen en weet je: Ah, oke, hij is een superslimme jongen, heel open en een echte teamspeler. En bovendien is hij een heel goede voetballer", aldus de enthousiaste Duitser. "Hij kan op de vleugel spelen, in het centrum. Daar mag hij zijn eigen weg vinden, hij hoeft het niet precies zoals Bobby in te vullen. Dat kan niemand namelijk, want niemand is Bobby."

Volgens Klopp gaat het Gakpo op die positie echter alleraardigst af. "Ik vind dat Cody het exceptioneel doet sinds hij hier is. Liverpool deed het niet zo goed, dat maakt het heel moeilijk voor een nieuwe speler. Nu het team beter draait vallen ook zijn prestaties meer op. Hij is vanaf de eerste dag een genot om mee te werken."