'Bloedtest Kiyine liegt er niet om, reed sporthal dronken binnen (1,6 promille)'

'Bloedtest Kiyine liegt er niet om, reed sporthal dronken binnen (1,6 promille)'

21-04-2023 07:00 Laatste update: 07:26
19

De eerste analyse van het onderzoek naar het bloed van Sofian Kiyine liegt er niet om. De OH Leuven-middenvelder, die eind maart met de auto van de grond kwam en een sporthal binnen reed, bleek dronken achter het stuur te zitten met 1,6 promille alcohol in het bloed. Dat schrijft Het Nieuwsblad

Niet een blaastest, maar een bloedtest wees uit dat de OH Leuven-middenvelder dronken achter het stuur zat. De uitslagen daarvan zijn nu bekend. Kiyine had maar liefst 1,6 promille alchol in het bloed. Dat ligt ver boven de toegestane grens van 0,5 promille alcohol.

Kiyine was niet voldoende vatbaar om na het incident bij de sporthal in het Luikse Flémalle verhoord te worden. De middenvelder kon dat donderdag echter wel. Kiyine verklaarde dat hij 5 gins nuttigde in een restaurant en vervolgens ziek werd op de terugweg.

Niet alleen was Kiyine dronken. De middenvelder reed ook minstens 50 kilometer te hard. De snelheidslimiet voor de weg waar Kiyine op reed was 90 kilometer per uur en nader onderzoek wijst uit dat het ging om een snelheid van 140 tot en met 150 kilometer per uur.