Zure avond voor Van den Brom: net geen ultieme comeback tegen Fiorentina

20-04-2023 21:18 Laatste update: 21:18

John van den Brom was enorm dicht bij een grote stunt met Lech Poznan. De Poolse ploeg wist een 1-4 achterstand uit de heenwedstrijd weg te werken op bezoek bij Fiorentina, maar de ploeg is nu toch uitgeschakeld in de Conference League.

Een week eerder won Fiorentina met 1-4 in Poznan, waardoor de Italianen al zeker leken van een plekje in de halve finale van het derde Europese toernooi. Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) was wegens een blessure niet van de partij bij de thuisploeg.

In de negende minuut kwam Lech Poznan al op voorsprong in Florence, doordat Afonso Sousa wist te profiteren van slecht uitverdedigen bij Fiorentina. Toen was er echter nog lang geen man overboord bij de nummer negen van de Serie A.

Na rust zorgde de ploeg van Van den Brom echter voor een groot spektakelstuk. Na ingrijpen van de VAR kreeg Lech Poznan een strafschop, die benut werd door Kristoffer Velde. Nog geen vijf minuten later poetste de nummer drie van Polen de complete achterstand vanuit de eerste wedstrijd zelfs weg, doordat Artur Sobiech van dichtbij binnen kon tikken.

Van den Brom was daardoor dicht bij een ultieme comeback, maar de droom van Lech Poznan werd snel na de 0-3 aan diggelen geschoten. Een klein kwartier voor tijd schoot Riccardo Sottil de 1-3 zuiver tegen de touwen. De formatie van Van den Brom had daarna nog één treffer nodig om alsnog te gaan verlengen, maar de goal viel aan de andere kant juist. Lech Poznan won daardoor met 2-3 in Italië, maar het is nu wel Europees uitgeschakeld.