Actie van Leão en doelpunt AC Milan doet denken aan Gullit: 'Helemaal hetzelfde!'

Actie van Leão en doelpunt AC Milan doet denken aan Gullit: 'Helemaal hetzelfde!'

19-04-2023 10:57
1

De Rode Duivels bij AC Milan kwalificeren zich voor de halve finale van de Champions League. Na afloop van de partij tegen Napoli staat Rafael Leão in het middelpunt van de belangstelling na zijn knappe solo in het Champions League-duel met Napoli. De actie van de 23-jarige Portugees van AC Milan wordt in Italië vergeleken met Ruud Gullit, terwijl hij ook vragen krijgt over zijn toekomst.

AC Milan bereikte mede dankzij Leão de halve finale van de Champions League. Na afloop kreeg de vleugelaanvaller een dribbel van Ruud Gullit te zien in een duel van de Rossoneri met Napoli. "Het ziet er hetzelfde uit", lacht de uitblinker in gesprek met Sport Mediaset en Sky Sport Italia. "Het is ongelooflijk dat ik op zo'n belangrijke speler lijk, hij heeft geschiedenis geschreven in Milaan."

"Ik probeer mijn tegenstanders altijd op te zoeken. Ik heb de kwaliteiten om op die manier het verschil te maken. Als ik zelf niet kan scoren, zoek ik mijn ploeggenoten", vervolgt Leão, voor wie de belangstelling alleen maar zal toenemen na zijn glansrol. Hij ligt nog maar tot medio 2024 vast in San Siro. "Ik wil hier blijven en we zijn in gesprek, maar er moeten nog een aantal dingen worden opgelost."

Leão benadrukt dat hij gelukkig is bij Milan. "Het is een eer om in dit shirt te spelen. Ik heb geen woorden voor de mensen die elke dag met me werken om me een betere speler te maken. Ik heb het vorig jaar goed gedaan in de Serie A en wilde laten zien dat ik het ook kon doen in de Champions League. Ik denk dat dat lukt."

Onder meer Bastian Schweinsteiger steekt de loftrompet over Leão. 'Zijn assist op Olivier Giroud is één van de beste die ik in lange tijd heb gezien', schrijft de voormalig Duits international op Twitter. 'Als Leão zijn kwaliteiten vaker kan laten zien, dan wordt hij één van de beste drie voetballers ter wereld.'