Martial krijgt weer basisplek bij Man United, maar: Hij moet daarin opstaan

Martial krijgt weer basisplek bij Man United, maar: "Hij moet daarin opstaan"

17-04-2023 20:31

Erik ten Hag ziet dat Anthony Martial zich nog op een belangrijk gebied kan ontwikkelen. De manager van Manchester United ziet dat de Fransman over een 'redelijk' eindproduct beschikt, maar dat hij zich nog kan verbeteren in het maken van keuzes en scannen van zijn omgeving.

Op bezoek bij Nottingham Forest stond Martial voor het eerst sinds januari weer in de basis. Dat heeft onder meer te maken met blessureleed. Na afloop vertelde Ten Hag inhoudelijk over zijn speler op de persconferentie. "Hij en ik weten dat je een eindproduct nodig hebt als je een spits bent. Maar dat heeft hij al wel redelijk. In alle competities heeft hij nu een stuk of acht goals gemaakt, volgens mij", zei Ten Hag.

"Maar hij moet het in veel wedstrijden doen. Als je een topspeler wil zijn in een competitie als de Premier League, met veel verdedigers van hoge kwaliteit, moet je op een erg hoog niveau acteren. Het gaat veel om scannen en het maken van de juiste keuzes, terwijl je dan maar een heel klein moment hebt. Hij moet daarin opstaan. Vandaag (zondag, red.) was een voorbeeld waar hij bij alle goals de juiste keuze maakte", besloot Ten Hag.