Toure legt uit hoe hij De Bruyne zou afstoppen: “Steeds twee of drie spelers

Toure legt uit hoe hij De Bruyne zou afstoppen: “Steeds twee of drie spelers"

16-04-2023 18:14
2

Kevin De Bruyne was weer eens briljant voor Manchester City tegen Leicester City. Kolo Toure gelooft dat geen enkele speler De Bruyne kan stoppen, omdat de Rode Duivel altijd oplossingen vindt.

Een doelpunt en twee assists in zijn laatste drie optredens doen misschien zelf geen recht aan de invloed van De Bruyne. De meest recente assist tegen Southampton bracht hem naar 50 Premier League assists, de snelste speler in de geschiedenis van de competitie.

"Het probleem is dat spelers als De Bruyne altijd oplossingen kunnen vinden", vertelde Toure aan Sky Sports. "Hij is technisch erg goed, hij kan oprukken met de bal, het is vrij moeilijk om dat soort spelers te stoppen. Je moet het als team doen, geloof ik, één speler kan hem niet stoppen”, gaat Toure verder. “Je moet ervoor zorgen dat je altijd twee of drie spelers om hem heen hebt, want hij is iemand die heel gemakkelijk een pass in de ruimte kan vinden."

City lijkt terug in uitstekende vorm te verkeren. Mede dankzij De Bruyne die terug op volle toeren draait. Dat merkt ook Jamie Redknapp op. "Voor die geweldige reeks waren er zorgen over het team zoals De Bruyne die soms uit de ploeg viel. Op dit moment zijn ze schitterend, De Bruyne en Haaland zijn ook gewoon zo goed…”