De Bleeckere over penalty Antwerp-Cercle: “Dacht zelf ook, oei, wat is dit hier”

De Bleeckere over penalty Antwerp-Cercle: “Dacht zelf ook, oei, wat is dit hier”

10-04-2023 21:15 Laatste update: 21:00
10

Oud-scheidsrechter Frank de Bleeckere reageert op de ophef die ontstond om de handsbal in het duel tussen Royal Antwerp FC en Cercle Brugge. De handsbal van Thibo Somers zorgde voor een strafschop die ex-Rode Duivel Toby Alderweireld vervolgens binnenschoot en waarmee de 2-1 eindstand werd bepaald.

De VAR had hands geconstateerd van Cercle-speler Somers en dit resulteerde in flink wat commotie. De Bleeckere reageert namens het Refereeing Department op de situatie. “Ik begrijp dat er enorm veel discussie was, want niemand had het opgemerkt”, citeert Het Nieuwsblad De Bleeckere. De Bleeckere legt uit dat de VAR bij iedere situatie nadenkt over wat er gebeurt.

De Bleeckere vertelt verder dat hij begrijpt dat er flink wat ophef ontstond over de situatie. “Ik begrijp dat deze handsbal als licht gepercipieerd wordt. In het begin dacht ik ook ‘Oei, wat is dit hier’. Maar als je de fase meerdere keren bekijkt, dan kan je zien dat de uitgestoken arm de oorzaak is van de VAR-interventie”, besluit De Bleeckere.