Frutos: Ik heb met andere clubs gesproken, maar Anderlecht was nooit concreet

Frutos: "Ik heb met andere clubs gesproken, maar Anderlecht was nooit concreet"

07-04-2023 17:12
5

RAAL La Louvière stelde eerder deze week een bekende naam aan als technisch directeur. Nicolás Frutos kennen we voornamelijk van zijn periode bij RSC Anderlecht, waar de oud-spits ook als trainer zijn eerste pasjes leerde zetten. Recent werd hij nog gelinkt aan paars-wit, maar dat was op niets gebaseerd, beweert hij nu zelf.

In gesprek met Eleven Sports laat Frutos er geen twijfel over bestaan: Anderlecht heeft de laatste tijd geen enkele poging gedaan om hem in te lijven, in welke hoedanigheid dan ook. "Ik heb gesprekken gehad met andere clubs, maar Anderlecht is nooit concreet geworden", onthult de Argentijn. Momenteel zijn de sportieve sleutels op Neerpede in handen van CEO Sports Jesper Fredberg en T1 Brian Riemer.

Ondanks enkele andere aanbiedingen koos Frutos dus voor een verhaal in La Louvière. Daar geeft hij twee redenen voor. "Ten eerste wilde ik gewoon in het voetbal werken. Ten tweede wilde ik België absoluut niet verlaten", klinkt het. De functie van technisch directeur vulde hij nooit eerder in, dus het wordt hoe dan ook een ontdekkingstocht voor hem.

Enkele jaren geleden zag het er nog naar uit dat Frutos voorbestemd was om trainer te worden, maar nu kiest hij voor een ander traject. "Ik mis het gras nog altijd", lacht hij. "Maar ik hou ook van deze rol en van de toekomst. Ik hou ervan om iets op poten te zetten." Bij RAAL La Louvière lijkt er ambitie om door te stoten naar de Challenger Pro League. Voorlopig staat de club vierde in Eerste Nationale.