Genk ontvangt lofzang voor jeugdopleidingen: ‘Indrukwekkend en constant groeiende’

Genk ontvangt lofzang voor jeugdopleidingen: ‘Indrukwekkend en constant groeiende’

07-04-2023 10:20 Laatste update: 10:24
34

De jeugdopleiding van Genk wordt in het zonnetje gezet door Football Paradise. Directeur-opleidingen Roland Breugelmans reageert namens Genk op het succes wat de club behaalt door zijn sterke jeugdopleiding.

De lofzang van Football Paradise richting Genk gaat als volgt. ‘Van Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois, naar Yannick Carrasco, Christian Benteke, Divock Origi en Leandro Trossard, de lijst met geslaagden van jeugdopleiding Genk is lang, indrukwekkend en groeit constant’, schrijft Football Paradise.

Breugelmans reageert op de lofzang die de jeugdopleiding van Genk ontvangt. “Voor mij is het belangrijkste dat er een gedeelde filosofie is binnen de club. De directie moet geloven in de jonge spelers en we moeten ze een kans geven om in het eerste team uit te kunnen komen”, vertelt Breugelmans aan Football Paradise.

Breugelmans vertelt verder over de ontwikkelingen die Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois hebben meegemaakt in de jeugdopleiding van Genk. “Thibaut begon toen hij acht was, hij woonde op tien minuten van de club. De eerste zes, zeven jaar dat hij bij Genk zat geloofde niemand dat hij de potentie had om, naar mijn mening, de beste doelman van de wereld te worden.”

Met De Bruyne liep het anders vertelt Breugelmans. “Kevin was al veertien toen hij bij Genk kwam, hij kwam over van Gent. Maar in het begin, ik wil niet zeggen dat hij moeilijk was, maar had hij echt tijd nodig”, vertelt Breugelmans. Zowel Courtois als De Bruyne bleken een schot in de roos en beide Rode Duivels hielpen Genk in het kampioenschap van 2010/2011.

Genk staat op dit moment op kop in de Jupiler Pro League, in de Champions' Play-Offs zal de club weer de strijd aan gaan om de landstitel met in ieder geval Royal Antwerp FC en Union SG. De strijd om de vierde plek ligt nog helemaal open, KAA Gent en Club Brugge lijken de grootste kanshebbers.