Westerlo komt terug maar Charleroi wint alsnog in Mazzu-time

01-04-2023 20:25 Laatste update: 20:45
11

In de strijd om Play-Off 1 deed KVC Westerlo zaterdag een erg slechte zaak. Tegen Sporting Charleroi kon het een achterstand ongedaan maken, maar het verloor uiteindelijk met 2-3. Youssouph Badji besliste de partij in 92e minuut.

Wilde de promovendus zich blijven mengen in het Play-Off 1-debat dan moest het zaterdag winnen in eigen huis. Dat gebeurde niet ondanks dat het na acht minuten al op voorsprong kwam via Fixelles.

Nog voor de rust keerde Charleroi het tij in vijf dollen minuten. Bayo tekende voor de gelijkmaker. Dankzij Heymans konden de Zebra's met 1-2 gaan rusten. Na zijn doelpunt excuseerde Heymans zich uitvoerig. Hij is immers een jeugdproduct van Westerlo.

Westerlo had trouwens de arbitrage niet echt mee. Na tussenkomsten van de VAR ontsnapte Ozornwafor aan rood en werd een strafschop voor de thuisploeg teruggedraaid.

Na de rust ging Westerlo voor de gelijkmaker, maar die kwam er pas na 89 minuten. Dierckx scoorde vanaf elf meter. Toch gingen de punten mee naar het Zwarte Land. Badji besliste de match in de extra tijd als invaller nadat hij 'ziekjes' op de bank begon.