Riemer voor Eupen-Anderlecht: “In België geen enkele wedstrijd makkelijk”

Riemer voor Eupen-Anderlecht: “In België geen enkele wedstrijd makkelijk”

01-04-2023 12:14
1

Het is tijd voor de laatste loodjes. Dat geldt ook voor RSC Anderlecht en Brian Riemer. De coach van paars-wit slaagde er ondertussen in om de zon opnieuw te laten schijnen bij Anderlecht. Zondag trekt Riemer en co richting Eupen om de laatste rechte lijn naar de Play-Offs in te zetten. 

Net voor de internationale pauze is Anderlecht de top acht binnengedrongen. Het doel is duidelijk: deze plek behouden en een ticket voor de Europe Play-Offs bemachtigen. "Ik heb een goed gevoel over de laatste rechte lijnt", verklaarde de T1 van Anderlecht in een persconferentie, geciteerd door RTBF. "Als we ons niveau van voor de interlandbreak vasthouden, ben ik optimistisch over onze kansen voor de Top 8.”

Zijn selectie is klaar voor een ultieme eindsprint. De trainer zag deze week zijn spelers heelhuids terugkomen van hun internationale verplichtingen en zijn dus in goede vorm om zondag Eupen te bekampen. “Moussa N'Diaye en Amir Murillo, zijn pas gisteren teruggekeerd omdat ze een lange reis achter de rug hadden. Zelfs de evolutie van Islam Slimani is positief: na overleg met de dokter van de Algerijnse nationale ploeg is hij hier behandeld door onze medische staf en kan hij misschien komende zondag in Eupen spelen.”

“Ik zal zaterdag beslissen. Want de wedstrijd in Eupen wordt moeilijk. Ondanks hun positie in het klassement, midden in de overlevingsstrijd, zijn ze een goede ploeg met veel kwaliteiten in de counter”, aldus Riemer. “Sinds ik in België ben, heb ik gemerkt dat geen enkele wedstrijd gemakkelijk is. Maar als we scherp zijn, moeten we deze wedstrijd winnen."