KRC Genk wil resultaten opkrikken: “Dat was het enige wat echt minder was”

KRC Genk wil resultaten opkrikken: “Dat was het enige wat echt minder was”

31-03-2023 17:01
3

KRC Genk kende voor de interlandbreak een mindere periode. Head of Football Dimitri De Condé sprak met Het Laatste Nieuws over de tegenvallende resultaten.

KRC Genk stoomde nochtans door de competitie. “We wisten dat onze heenronde exceptioneel was (46 op 51, red.). Dat je daarna hier en daar punten verspeelt in een vrij sterke Belgische competitie is logisch. Union doet het ook uitzonderlijk goed, dat maakt het niet gemakkelijker.”

Volgens De Condé ligt het aan de efficiëntie. “Het is niet abnormaal om niet het hele seizoen 'top top' te zijn. Het enige wat echt minder was, was de efficiëntie. Ik ben zelf altijd realistisch gebleven. De kans dat we de play-offs met een straatlengte voorsprong zouden ingaan, was miniem.”

De kalender is niet mals, weet De Condé. “We hielden rekening met het scenario dat we ze met een paar puntjes bonus zouden aanvatten, al moeten we nog afwachten of we nog eerste zullen staan - we hebben nog een zwaar programma. Hoe dan ook: de eerste twee wedstrijden in de play-offs zullen doorslaggevend zijn.”