'Pro League wil groen licht geven aan vuurwerk in voetbalstadions'

'Pro League wil groen licht geven aan vuurwerk in voetbalstadions'

31 maart - 07:45 Laatste update: 08:17
10

De Belgische organisatie Pro League ploetert aan een voorstel om middels controle vuurwerk toe te laten in stadions. Binnenlandse zaken zou open staan om naar het voorstel te kijken. Dat meldt Het Nieuwsblad.

In het voorstel staat dat vuurpijlen alleen buiten de match zelf mogen worden gebruikt en alleen in bepaalde daarvoor aangewezen zones. Het vuurwerk mag alleen afgestoken worden door fans met een opleiding bij de brandweer. Alleen vuurwerk dat niet zorgt voor teveel rookontwikkeling zou toegestaan zijn.Het voorstel volgt de ontwikkelingen in Frankrijk en de Verenigde Staten. Daar is het vuurwerk in stadions toegestaan onder strikte voorwaarden.

"In plaats van de confrontatie met de ­ultra's aan te gaan, zijn we met hen in gesprek gegaan", vertelde Stijn Van Bever, expert veiligheid en communicatie bij Pro League. "De supporters zijn akkoord met de voorwaarden die we hebben opgelegd. In ruil beloven zij op te treden tegen het wildgebruik", zei Van Bever over het draagvlak van het voorstel van Pro League.

Bij KV Kortrijk en KRC Genk is het bijvoorbeeld een gewoonte bij goals vuurpijlen af te steken. Dat gebeurt echter wel met een gestroomlijnd en semi-automatisch systeem, zonder dat er supporters in de buurt zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie