Mitrovic (ex-Anderlecht) na rode kaart: “Heb excuses aan scheids aangeboden”

Mitrovic (ex-Anderlecht) na rode kaart: “Heb excuses aan scheids aangeboden”

30-03-2023 10:14 Laatste update: 10:24

Alexandar Mitrovic heeft zich verontschuldigd voor zijn gedrag tijdens het FA-Cup met Manchester United. De voormalige spits van RSC Anderlecht kreeg een rood karton nadat hij scheidsrechter Chris Kavanagh een por gaf. 

Het was een bizarre fase. Mitrovic had eerder de 0-1 voor Fulham binnengelegd maar na een penalty voor United kon de Servische spits zich niet inhouden. Zowel Willian, voor opzettelijk hands in de zestien, als Mitrovic en de trainer van Fulham kregen een rode kaart. Het resultaat: 1-1 en Fulham moest verder zonder coach en met negen man. "Persoonlijk betreur ik mijn acties die tot mijn uitsluiting hebben geleid”, laat Mitrovic weten. “Ik liet mijn frustratie de bovenhand nemen en de manier waarop ik reageerde was verkeerd", aldus de voormalige aanvaller van Anderlecht. 

"Ik probeerde de aandacht van de scheidsrechter te trekken, maar ik geef toe dat ik mijn hand niet op hem had moeten leggen en ik begrijp waarom hij me een rode kaart toonde”, gaat hij verder. “Dit is mijn eerste rode kaart met Fulham en mijn eerste sinds het seizoen 2015-16." Zijn laatste rode kaart dateert inderdaad van het seizoen 2015-16. Toen speelde Mitrovic bij Newcastle United. Bij RSC Anderlecht werd hij ook eenmaal van het veld gestuurd. 

"Ik heb de schorsing van drie wedstrijden voor mijn rode kaart geaccepteerd, heb met Chris Kavanagh gesproken om mijn excuses aan te bieden en heb aangeboden een boete van de club te accepteren”, lezen we op de BBC