Duitse journalist over Tedesco: Hoor dat hij goede relatie heeft met spelers

Duitse journalist over Tedesco: "Hoor dat hij goede relatie heeft met spelers"

28-03-2023 17:55 Laatste update: 18:44
4

Domenico Tedesco staat dinsdagavond met de Rode Duivels tegenover Duitsland, de Duitse journalist Philipp Weisskirch is positief over de nieuwe Duitse bondscoach van de Rode Duivels. Het belooft een spannende oefenwedstrijd te worden, de laatste keer dat de Rode Duivels in Duitsland wisten te was in het jaar 1910.

De Duitse journalist Weisskirch is positief over de aanstelling van Tedesco als bondscoach van de Rode Duivels. Weisskirch benadrukt dat Tedesco een basis legt waardoor er vertrouwen ontstaat tussen hem en zijn spelers. “Je hoort altijd dat hij een heel goede relatie heeft met zijn spelers. Hij praat veel met hen, hij zoekt altijd de dialoog”, citeert Sporza Weisskirch.

Weisskirch vertelt verder dat Tedesco ook opvalt door zijn tactiek, volgens de journalist krijgt Tedesco het voor elkaar dat hij met zijn teams weinig doelpunten incasseert. “Hij probeert veel op een tactische manier op te lossen en hecht veel belang aan de verdediging”, vertelt Weisskirch.

Weisskirch sluit wel af met een kritische noot. De journalist vertelt dat het vaak in het begin erg goed is gegaan met Tedesco als hoofdtrainer, maar dat na een gegeven moment de magie langzaam verdwijnt. “Wanneer hij bij een club kwam, ging het altijd heel goed, maar er kwam dan altijd een moment – ongeveer na een jaar – waar het op een of andere manier niet goed meer liep. En toen kon hij zich ook niet meer handhaven”, besluit Weisskirch.