Jeugdvriend over Tedesco: “Hij was nogal luid en agressief, verbaal dan”

Jeugdvriend over Tedesco: “Hij was nogal luid en agressief, verbaal dan”

27-03-2023 08:50
1

Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, staat na de sterke 0-3 overwinning van de Rode Duivels op Zweden voor een volgende wedstrijd. Het mag dan wel een oefenwedstrijd zijn, maar Duitsland blijft een pittige tegenstander en het land waar hij opgroeide. Jeugdvriend Timo blikt terug op de voetballer Tedesco.

Een jeugdvriend van Tedesco genaamd Timo werd gevraagd naar het verleden van Tedesco als voetballer. Timo was zeer te spreken over de kwaliteiten die Tedesco liet zien als voetballer. “Hij was altijd onze beste speler, topschutter en kapitein”, vertelt de jeugdvriend aan Het Nieuwsblad.

Timo vertelt verder en geeft aan dat Tedesco als kapitein wel erg uitgesproken was en zich vooral geen blad voor de mond nam. “Hij was nogal, euh, luid, agressief ook – verbaal dan. Tegen de tegenstander, tegen de scheidsrechter, maar ook tegen ons, als we hem niet of verkeerd aanspeelden. Dan kwam zijn Italiaans temperament naar boven”, vertelt Timo.

Timo vertelt verder dat Tedesco zelfs een keer de club verliet nadat hij gewisseld werd in de rust, het komische hieraan volgens Timo was dat dit zichtbaar was voor het hele team omdat ze uitkeken op de parkeerplaats. Timo geloofde dat Tedesco als voetballer verder had kunnen komen. “Maar die eigensinnige houding was wel een van de redenen waarom hij niet hogerop is geraakt”, besluit Timo.